Over mezelf

Bij Pier 39, San Francisco, CA Ik ben Jan, 32, en houd me nogal obsessief bezig met muziek en – je raadt ’t nooit – het maken van websites die gewoon werken.

Al ruim 15 jaar ben ik gefascineerd door (het bouwen van) websites en alles wat daarmee te maken heeft. Een interesse die door de opkomst van web standards als (X)HTML (en later, HTML5) en CSS alleen maar werd aangewakkerd.

Web standards

Je kunt best stellen dat ik sinds het verschijnen van Designing with Web Standards in 2003 nogal overtuigd ben van de voordelen van ‘schone code’, semantic markup, en de scheiding van inhoud (HTML), opmaak (CSS) en behavior (JS).

Die gestructureerde aanpak maakt dat websites veel makkelijker aan te passen en te onderhouden zijn dan voordien het geval was, en – met name nadat in 2010 Responsive Web Design werd gelanceerd – dat ze op eender welk toestel toegankelijk zijn: smartphone, tablet én (desktop)computer.

WordPress

Ik kies steeds vaker voor WordPress als CMS. Dankzij dat open-source pakket wordt je website bijwerken letterlijk kinderspel. Rond WordPress bestaat bovendien een wereldwijde community, en er zijn massa’s steengoede thema’s die je – dankzij child themes – bijna naar hartenlust kunt aanpassen.

Jans bureau

Tot slot

Naast webdesign en technologie houd ik van taal (en lezen), reizen – naar Noord-Amerika, bijvoorbeeld – en fotografie. Ik verzamel ook betaalbare gitaren, zo blijkt, en beheer met veel plezier een piepkleine aandelenportefeuille.

Oh, en weet je nog hoe vroeger bijna elke website een heuse links-sectie had? Moesten ze opnieuw invoeren.